Stille Omgang 2021 – UPDATE 10 maart 2021

LET OP DE AANVANGSTIJDEN ZIJN GEWIJZIGD

Hierbij de laatste informatie over de activiteiten die worden georganiseerd in het weekend van de Stille Omgang (20-21 maart).

Digitale Stille Omgang

20.30 uur Heilige Mis vanuit de Nicolaasbasiliek te Amsterdam. De mis wordt voorgegaan door pastoor Eric Fennis, samen met co-celebranten Eugene Jongerden en Jan Stuyt sj. Hier komt de link te staan naar deze uitzending (via het Youtube kanaal Nicolaas TV).

Aansluitend aan de mis zal een film worden uitgezonden van de Stille Omgang door Amsterdam in nachtelijk Amsterdam. Zo kunt u vanuit huis de omgang meebeleven en ook de intenties in de tocht meebidden. Deze uitzending zal ook via hetzelfde kanaal worden uitgezonden.

Deze mis wordt speciaal opgedragen voor alle deelnemers en betrokkenen bij de jaarlijkse Stille Omgang. Dus de organiserende Zustergezelschappen, deelnemers aan het Jongerenprogramma en alle andere geïnteresseerden.

Digitale Jongerenprogramma (de links naar het programma volgen nog)

17-19 uur Gebedswandeling met intenties. I.v.m. de lockdown kunnen deelnemers individueel in eigen dorp of stad een omgang lopen en meebidden met de intenties van de Stille Omgang. In gebed zijn we zo lopend met elkaar verbonden.

19-20.30 uur Een digitaal jongerenprogramma met workshops.

Het thema van dit jaar is ‘Luisteren’. Pater jezuïet Jan Stuyt zal het jongerenprogramma openen met een interactieve inleiding over het thema ‘luisteren’ naar aanleiding van het leven van pater Frans van der Lugt. Een pater jezuïet die zijn apostolaat in Syrië had en daar als martelaar om het leven kwam.
Daarna is er dit jaar de keuze uit twee workshops:

1)      Sant’Egidio over liefde voor goeden en kwaden, kunnen wij van iedereen houden?

2)      Paul Graas n.a.v. zijn boek ‘Voor de christen die mens wil worden’ over de christen die verlangt te luisteren.

20.30 uur Heilige Mis vanuit de Nicolaasbasiliek te Amsterdam. De mis wordt voorgegaan door pastoor Eric Fennis, samen met co-celebranten Eugene van Jongerden en Jan Stuyt sj. Hier komt de link te staan naar deze uitzending (via het Youtube kanaal Nicolaas TV).

Aansluitend aan de mis zal een film worden uitgezonden van de Stille Omgang door Amsterdam in nachtelijk Amsterdam. Zo kunt u vanuit huis de omgang meebeleven en ook de intenties in de tocht meebidden. Deze uitzending zal ook via hetzelfde kanaal worden uitgezonden.

Voor het uitgebreide programma volg deze link.

Zondag 21 maart Lezing over de Stille Omgang vanuit Heiloo i.s.m. Onze Lieve Vrouwe ter Nood 

Deze lezing gaat over de geschiedenis van Het Mirakel van Amsterdam en hoe de traditie van de Stille Omgang hieruit is ontstaan.

Op deze plek komt een link naar deze lezing.

Het moge duidelijk zijn dat we ongelooflijk bedroefd zijn dat we dit jaar wederom moeten breken met de eeuwenlange traditie van pelgrimage van grote groepen naar Amsterdam. We beloven echter dat in de nacht, binnen de mogelijkheden, individuen of paren de route in gebed zullen lopen. Zo houden we de traditie in ere. Voor u hopen we middels de digitale ontmoeting toch een saamhorigheid en verbondenheid te kunnen creëren die gevoeld zal worden. We ontmoeten elkaar in gebed en in de wetenschap dat we via de eucharistie met elkaar door Christus verbonden zijn.

Via e-mail en onze website zult u dus nader geïnformeerd worden. Wij stellen het op prijs als u uw achterban informeert en ook ons op de hoogte houdt van uw inspanningen en initiatieven om de traditie dit jaar levend te houden.

Vragen over de aangepaste Stille Omgang 2021 kunt u stellen door het zenden van een e-mail aan: info@stille-omgang.nl of door contact op te nemen met Jeroen Brenninkmeijer (06-31968844) of Onno Baneke (06-21217679).