Maandag 25 januari 2021 is Maarten Elsenburg, onze oud-voorzitter van Het Gezelschap van de Stille Omgang, in het bijzijn van zijn familie overleden.

Voor velen van u was Maarten jarenlang het gezicht, aanspreekpunt en inspirator van de organisatie rondom de Stille Omgang. Als een ware pater familias was hij oprecht betrokken bij alle lokale Zustergezelschappen en hield hij de familie bij elkaar. Maarten, die in 1974 bestuurslid werd en in 1982 voorzitter, is na zijn  terugtreden als voorzitter in 2010 met hart en ziel verbonden gebleven aan zijn dierbaar ‘kind’, de Stille Omgang. Zijn verdiensten voor Kerk en samenleving zijn groot en een inspiratie voor ons als bestuursleden. Tijdens onze bestuursvergadering op 26 januari jl. hebben wij Maarten herdacht en voor hem en zijn familie gebeden.

Mocht u de behoefte hebben om persoonlijk uw medeleven te betuigen aan de nabestaanden dan kunt u schrijven naar:

Secretariaat van het Gezelschap van de Stille Omgang
Wethouder Rijkeboerweg 103
1165 NK Halfweg
info@stille-omgang.nl

Ter gelegenheid van het 675-jarig jubileum van het Heilig Mirakel van Amsterdam worden vanaf 24 oktober 2020 door het Gezelschap van de Stille Omgang te Amsterdam zeven oude pelgrimsroutes naar de Heilige Stede in ere hersteld. Ter gedachtenis aan Maarten kunt u een van de routes lopen. Er kan op diverse plaatsen speciaal worden stilgestaan bij uw eigen intenties en de zorgen in deze Coronatijd. Bij het passeren van oude banpalen wordt het gebied van Amsterdam betreden om over de Heiligeweg in stilte de laatste kilometers te lopen. De routes eindigen in de Begijnhofkapel van het Amsterdamse Begijnhof. Vanwege de Coronamaatregelen is het helaas voorlopig niet mogelijk om deze Mirakelroutes in een grote groep gezamenlijk te lopen. Eenieder kan deze routes wel op eigen gelegenheid lopen. Wij adviseren om met maximaal 2 personen te starten en dat de deelnemers met voldoende afstand tot elkaar lopen. Hieronder treft u de routes aan; u kunt de gedetailleerde routes via deze link Nieuwsbriefnr24.16.10.2020.SKE van de Stichting Katholiek Erfgoed zelf thuis uitprinten.

Voettocht naar de Heilige Stede / Begijnhof
ROUTE 1: Assendelft – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 4-5 uur 20 kilometer

ROUTE 2: Monnickendam – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 4-5 uur 18 kilometer

ROUTE 3: Diemen – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd ongeveer 2 uur 7,5 kilometer

ROUTE 4: Duivendrecht – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 2 uur 7,5 kilometer

ROUTE 5: Ouderkerk aan den Amstel – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 3 uur 12 kilometer

ROUTE 6: Bovenkerk – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 3 uur 12 kilometer

ROUTE 7: Haarlemmerliede – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 4-5 uur 20 kilometer