/Jongerenprogramma
Jongerenprogramma2018-12-04T15:35:13+00:00

Jongerenprogramma

Het is weer bijna tijd voor het jaarlijkse jongerenprogramma van de Stille Omgang, voor jongeren van 15-30 jaar. Zij hebben een eigen website met alle relevante informatie.

In de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein vindt zaterdagavond 17 maart 2018 het jongerenprogramma van de Stille Omgang (SO) plaats. Het thema van dit jaar is “EVERLASTING”. Wat vind jij belangrijk in het leven?  Welke zaken zijn eigenlijk van blijvende waarde? En hoe zit dat met de hemel?

In het eerste gedeelte van de avond zal Matthijn Buwalda, singer-songwriter en theatermaker, met zijn muziek en eigen verhaal vertellen over wat blijvend is. Het tweede deel is verdeeld in verschillende keuzeprogramma’s. Het hoofdprogramma bestaat uit een avond van Barmhartigheid. Gebed, stilte en eucharistie staan centraal.

Momenten van verdieping en muziek zullen ons begeleiden. Er is de mogelijkheid voor het sacrament van boete en verzoening. Volgend op het hoofdprogramma zijn er verschillende deelprogramma’s.

1. Everlasting life: je krijgt meer te horen over de bekroning van ons leven, namelijk de hemel! Wat is de hemel? Wat heeft mijn leven hier op aarde daarmee te maken? Boris Plavčić vertelt je er alles over!

2. Share the light: samen met een team ga je de stad in en nodig je mensen uit om een kaarsje aan te steken in de kerk.

3. Sustainable faith: iedereen heeft wel eens een geloopsdip. Thomas van Arnhem vertelt ons hoe hij deze dip probeert te voorkomen. Je denkt na over een ‘persoonlijk overlevingspakket’ om jezelf een geloofswinter door te helpen.

4. Sant’Egidio, onze vaste gastheer, zal met je delen waar we Jezus nog meer kunnen ontmoeten buiten de eucharistie. Sant’Egidio zal vertellen over hun werk in de stad met daklozen, armen en alleenstaanden.

Voordat we de Stille Omgang zullen lopen vieren we samen de Heilige Mis. Mgr. Punt, bisschop van bisdom Haarlem-Amsterdam, zal ons voorgaan in de Eucharistieviering. Tot slot lopen we de Stille Omgang door de straten van Amsterdam.

WANNEER? Zaterdag 17 maart 2018.

TIJD? Aanvang: 19:30 uur, aansluitend op het jongerenprogramma het lopen van de Stille Omgang, einde rond 00:30.

WAAR? De Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207 te Amsterdam. Alle metrolijnen vanaf Amsterdam Centraal naar metrostation Waterlooplein.

Tegenover het metrostation (uitgang stadhuis) staat de kerk.

MEER INFO www.sojongeren.nl  Facebook www.facebook.com/StilleOmgang. Twitter, Facebook en Instagram via: #SO18

Vragen?: info@stille-omgang.nl.

Aanmelding wordt gewaardeerd, maar niet noodzakelijk. Aanmelden via aanmelding@stille-omgang.nl