Ter gelegenheid van het 675-jarig jubileum van het Heilig Mirakel van Amsterdam worden sinds 24 oktober 2020 door het Gezelschap van de Stille Omgang te Amsterdam zeven oude pelgrimsroutes naar de Heilige Stede in ere hersteld. Er kan op diverse plaatsen speciaal worden stilgestaan bij uw eigen intenties. Bij het passeren van oude banpalen wordt het gebied van Amsterdam betreden om over de Heiligeweg in stilte de laatste kilometers te lopen. De routes eindigen in de Begijnhofkapel van het Amsterdamse Begijnhof. Eenieder kan deze routes op eigen gelegenheid lopen. Wij adviseren om in kleinere groepen te lopen en de deelnemers met voldoende afstand tot elkaar lopen. Hieronder treft u de routes aan; u kunt de gedetailleerde routes via deze link 2021 mirakelroutes en kunt routes zelf thuis uitprinten.

Voettocht naar de Heilige Stede / Begijnhof
ROUTE 1: Assendelft – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 4-5 uur 20 kilometer

ROUTE 2: Monnickendam – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 4-5 uur 18 kilometer

ROUTE 3: Diemen – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd ongeveer 2 uur 7,5 kilometer

ROUTE 4: Duivendrecht – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 2 uur 7,5 kilometer

ROUTE 5: Ouderkerk aan den Amstel – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 3 uur 12 kilometer

ROUTE 6: Bovenkerk – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 3 uur 12 kilometer

ROUTE 7: Haarlemmerliede – Begijnhof Amsterdam
Wandeltijd: ongeveer 4-5 uur 20 kilometer