Actuele informatie Stille Omgang van 19/20 maart 2022

Op deze pagina treft u de laatste updates aan rondom de organisatie van de Stille Omgang 2022

De Stille Omgang (19/20 maart) zal dit jaar in compacte omvang plaatsvinden. Gezien de recente versoepelingen kan er gelukkig meer dan we enkele weken geleden konden voorzien. Maar voor ons is het als organisatie niet mogelijk om in zo’n korte tijd alsnog naar een volledige “normale” invulling van de Stille Omgang toe te werken. We hebben eerst een uitvraag gedaan bij onze landelijk Zustergezelschappen om een goed beeld te krijgen van de mogelijke opkomst.

Hoewel we nog niet alle reacties in kaart hebben, houden we rekening met circa 500-800 deelnemers dit jaar.

Hoe gaan de Stille Omgang van 2022 invullen?

  • Concreet komt het er op neer dat er minder kerken beschikbaar zullen zijn en ook de Lutherse Kerk op het Spui blijft gesloten voor opvang na afloop.
  • Als sanitaire voorziening zullen we voor de deelnemers een toiletwagen op het Spui neerzetten.
  • De bedoeling is om in kleinere groepen deel te nemen aan de Stille Omgang en we adviseren om niet met grote touringcars te reizen.
  • Belangrijkste reden is dat het centrum van Amsterdam momenteel moeilijk bereikbaar is door grootschalige werkzaamheden (vervanging van diverse bruggen en opgebroken straten) in de hoofdroutes. Om die reden is de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Keizersgracht dit jaar onbereikbaar.
  • We zullen de mis in de H. Nicolaas wederom streamen, en u kan ook in de eigen omgeving de traditie kunt voortzetten en lokaal kan omgaan.
  • De jongeren zullen in de H. Nicolaas worden uitgenodigd en de mis zal geen specifiek “jongerenprogramma” vooraf hebben.

Waar en hoe laat?

  • We zullen in principe twee of drie kerken openstellen, in ieder geval de H. Nicolaas aan de Prins Hendrikkade en de Begijnhof.
  • Om voldoende capaciteit beschikbaar te stellen willen we graag weten op hoeveel pelgrims we kunnen rekenen en op welke manier u zult reizen (OV, auto, etc). Ook zullen we dan rekening houden de terugreis en de aanvangstijden van de missen zullen we vervroegen.
  • Vooralsnog hebben de volgende mistijden gepland: 19.30u Begijnhof/ 20.30u Nicolaas/ 21.00u Begijnhof/ 22.30u Nicolaas.
  • Wij maken de indeling van  de groepen naar de missen, waarbij we rekening zullen houden met die groepen die met het openbaar vervoer tijdig huiswaarts moeten gaan. De definitieve indeling van de kerken en mistijden communiceren we in de week van 28 februari op onze website en naar onze achterban.